Bobeva_small

Доц. Даниела Бобева, Бивш заместник министър председател, с лекция на МИФ 2015

КАКВО: Среща-дискусия на тема „Банковият сектор и бизнеса в България“
КОЙ: доц. Даниела Бобева
КОГА:
 01.12.2015г. /вторник/
КЪДЕ: аула „Максима“, УНСС
ЧАС: 14:30ч.

Коя е Даниела Бобева? Министър без портфейл, вицепрезидент на Черноморска банка за търговия и развитие, директор на дирекция в БНБ, министър на търговията, вицепремиер по икономическите въпроси, и не на последно място е свободен демократ по душа, но не само, и всичко това е Даниела Бобева, а мястото на срещата е МИФ.
доц. Даниела Бобева – Филипова е преподавател по международна икономика и международни финанси в УНСС, ПУ „Паисий Хилендарски“ и ВУЗФ. През 2013 – 2014 доц. Бобева е заместник министър председател за икономическото развитие, а в периода 2003 – 2013 е начело на Дирекция „Международни отношения” в БНБ. Работила е в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие като програмен директор, Министър на външно-икономическо сътрудничество в служебното правителство на Стефан Софиянски. Доц. Бобева е магистър по политическа икономия от Висш икономически институт “Карл Маркс”, доцент към Институт за икономически изследвания на БАН.

 

Даниела Бобева в рамките на МИФ 2015: Доц. Бобева е експерт в различни сфери и ще да даде точки за размисъл, както и отговор на въпросите на участниците, на база богат опит като преподавател, министър и икономист. Като бивш вицепремиер по икономическото развитие, Бобева ще даде точно оценки на условията за създаване и управление на бизнес в България. Заедно с Левон Хампрацумян ще бъдат ключовия фактор за една ползотворна дискусия на тема „Банковият сектор и бизнеса в България“.

 

Любопитно: Доц. Бобева има множество публикации в специализирани издания. Като вицепремиер по икономическите въпроси Даниела Бобева внася в Министерския съвет 100 мерки намаляване на административната тежест пред гражданите и бизнеса. Доцент Бобева е любител на мерки, които имат непосредствен, директен, социален ефект. Те са свързани със стартирането на структурните реформи, основният акцент в един годишен бюджет трябва да е пари срещу реформи. Тя дейно участва и процеса по електронизация на услугите, за да се постигне ефект на намаляване на разходите на държавата и оперативните програми при покупката на стоки и услуги. Даниела Бобева е работила по отношение на другата проблемна реформа – административната. „Установих, че поне от 2000-та година насам, всички административни реформи са еднакви. На нас ни трябва администрация, която разбира проблемите на хората, на обществото и на бизнеса и да насърчава политиците да вземат правилните решения.“ Интересен е политическият профил на Даниела Бобева. През 2001 година тя става един от учредителите на Съюза на свободните демократи, оглавяван тогава от Стефан Софиянски. По-късно обаче е заместник министър-председател на правителството на Пламен Орешарски, като по този начин заявява интереси и остава трайно свързана с Българската социалистическа партия.


ДОСТЪПЪТ ДО ВСИЧКИ ЛЕКЦИИ Е СВОБОДЕН И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ!

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

По публикацията работи Десислава Димитрова