Българинът, начело на VIBER, специално в УНСС на 1 декември от 11:30

КАКВО: Среща-дискусия на тема „Нивите технологии и бизнеса“
КОЙ: Атанас Райков, генерален мениджър на VIBER за Централна и Източна Европа
КОГА: 01.12.2015г. /вторник/
КЪДЕ: аула „Максима“, УНСС
ЧАС: 11:30ч.

Кой е Атанас Райков? От месец август тази година Атанас Райков е генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и отговаря за развитието и популяризацията на приложението в общо 13 страни. Като ръководител на дейността на тази все по-популярнаи търсена услуга в световен мащабмпа, той е отговорен за изграждане на местни партньорства, разширяване на клиентската база и повишаването на ангажираността на потребителите в цяла Централна и Източна Европа.
Атанас Райков в рамките на МИФ: Райков ще сподели на участниците неговата формула за успешен бизнес и пътят, който един млад човек от България изминава, за да му бъде гласуван сериозен пост в международна компания.
Любопитно:
В момента се намирам в… София, за цялата, седмица, което рядко ми се случва напоследък.

Като малък исках да… стана рицар, след това адвокат, след това Стийв Джобс 

В училище бях…. изобретателен и практичен в усилията си.

Моята първа работа беше… стажант в най-големия вътрешен стартъп за времето си наречен….vivatel.

От нея научих, че… чувството за мисия може да накара хората от един екип да извършат истински подвизи и че трябва първо дадеш преди да получиш.

Определям себе си като... упорит мечтател.

Моята суперсила е… умението ми да създавам силни и устойчиви приятелства и партньорства.

А талантът, който бих искал да имам, е… да мога да преценявам и убеждавам хората пред мен още по-добре.

През последните години се занимавам с… реализирането на смели стратегии

Кариерата ми прилича на …добре направен сценарий на американски филм.

С мен се работи винаги… на бързи обороти, но лесно.

Обичам работата си, защото… ми дава голяма свобода да реализирам идеите ми.

Най-голямото предизвикателство в работата ми е … постигането на максимална ефективност.

В свободното си време съм… в движение с приятели.

Радвам се, когато … чуя хубави новини за близките и приятелите ми.

Ядосвам се, когато… се ядосвам, защото това не е продуктивно чувство.

Качеството, което най-много харесвам в себе си, е … възможността ми да се адаптирам бързо към промяната и възможността ми да импровизирам.

А това, което не харесвам е… понякога мечтите ми ме довеждат малко по-далеч от нужното.

Качеството, което най-много ценя у другите, е целеустремеността.

Принципът (или мотото), което неотменно прилагам в работата си, е работата е ….че късметът помага да добре подготвените.

Ако можех да се върна назад, бих –не трябва да се съжалява за нещата, които не си направил, всичко е научен урок.

Най-голямата жертва, която съм правил заради работата си, е …да пренебрегна отношението ми към близките ми хора.

На моето първо интервю за работа бях… прекалено самонадеян.

Колегата (или шефът), когото никога няма да забравя, е – имам щастието да съм с работил с много изключително по свой свобствен начин хора.

Възхищавам се на хората, които ...рискуват собствения си живот или благосъстояние за да помогнат да другите и на обществото. 

Успехът е…да си щастлив с това, което си и което си направил, а не това което притежаваш.

Ако трябва да обясня на един марсианец с какво се занимавам…няма да ми е много трудно, те със сигурност използват тяхна версия на Viber докато пътуват 

Никога няма да забравя…моментът, в който реших да зарежа повечето неща, които ме определяха и да преследвам мечтите си.

Моята представа за идеалната работа е…работа, в която имаш свобода, работиш с уникални хора, променяш света и се стремиш да бъдеш по-добър всеки ден.

Моята представа за идеалния офис е…пространство, което те вдъхновява да постигаш повече.

Ако можех да сменя професията си, бих бил...такава промяна в момента не обмислям.

Моят съвет към младите хора в България е…да вярват повече в себе си и да преследват по-упорито целите си.


ДОСТЪПЪТ ДО ВСИЧКИ ЛЕКЦИИ Е СВОБОДЕН И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ!

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

 

Списък с одобрените участници в обученията на МИФ 2015

След проведена селекция на в периода 23-25 ноември 2015, бяха избрани съответния брой участници за всяко обучение.

Всеки участник е получил имейл на посочената от него електронна поща.

Потвърждения за участие се приемат в писмена форма в срок до неделя /29.11.2015/

Ще се радваме да видим всички одобрени участници и на публичните срещи с Левон Хампарцумян, Димитър Радев, Даниела Бобева, Атанас Райков, Димитър Радуков и Спас Сливков

 

ДОСТЪПЪТ ДО ВСИЧКИ ЛЕКЦИИ Е СВОБОДЕН И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ!

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

 

02.12.2015 г., 10:00ч. – „ПОРТФОЛИО МЕНИДЖМЪНТ“ – KAROLL

1. Живко Янков

2. Габриела Димитрова

3. Савомир Ботев

4. Петя Палазова

5. Моника Николова

6. Християна Стоилова

7. Иван Георгиев

8. Веселин Димитров

9. Юлия Йотова

10. Антон Касъров

11. Костадин Атанасов

12. Калин Станчев

13. Цветан Каменов

14. Ивайло Божанов

15. Радостин Захариев

Продължете да четете Списък с одобрените участници в обученията на МИФ 2015

Левон Хампарцумян на 1 декември в УНСС:„Парите не носят щастие, но липсата им е основен компонент за нещастието“

КАКВО: Среща-дискусия на тема „Банковият сектор и бизнеса в България“
КОЙ: Левон Хампарцумян
КОГА:
 01.12.2015г. /вторник/
КЪДЕ: аула „Максима“, УНСС
ЧАС: 14:30ч.

Кой е Левон Хампарцумян? Главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“, председател на Асоциацията на банките в България (АББ) и член на УС на БОРИКА. През годините на социалистическия строй работи в „Кремиковци“ АД и в Централния институт по изчислителна техника. Има 6 патента в сферата на производствените технологии. Той, заедно с негови колеги, адаптира западните технологии към нуждите на тогавашното производство в страната. Докато е в института прави много технически преводи от английски на български и обратно. Левон Хампарцумян е от пионерите в консултантско-одиторския бранш в България. През далечната 1992 г. съвместно с Мартин Заимов създават „Българска одиторска компания“– консултантска фирма, асоциирана в интернационалната мрежа на Coopers&Lybrand. Две години по-късно продават компанията си на Coopers&Lybrand. В средата на 1990-те год. оглавява департамент „Бизнес развитие“ на компанията Pricewaterhouse-Coopers, а после се премества в българския офис на Ernst&Young. Прекарва 5 години в Канада, работейки като консултант по проекти с Русия. По време на правителството на Иван Костов е заместник-министър на икономиката, а от 2000 г. – и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. През 2001 г. става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“. Понастоящем е и член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на Настоятелството на City University of Seattle в България. Левон Хампарцумян е изключително колоритна личност. Носител е на множество награди, сред които през 2007 г. фондация „Атанас Буров” му присъжда наградата „Буров” за банково управление. Хампарцумян е обявяван 2 пъти за „банкер на годината“ – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2006 г. списание „Мениджър“ му връчва приза „мениджър на годината“. Банкерът е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stella della Solidarietà Italiana) и получава титлата „комендаторе“ от президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г. През 2012 г. получава отново наградата „Мениджър на годината“. През 2014 г. е отличен от Принца и Велик магистър на Суверенния орден на Малта фра Матю Фестинг с кавалерски орден за заслуги с ранг Велик офицер (Grand Officer pro Merito Melitensi).

 

Левон Хампарцумян в рамките на МИФ 2015: С опит на изключителен финансист ще отговори на въпросите, свързани с банковия сектор в България и неговите прогнози за идната 2016 година. Хампарцунян казва, че чуждият капитал е ключът към растежа на българската икономика. По отношение на очакванията за 2016 г. за развитие на банките в България Левон Хампарцумян счита, че планираната проверка на качеството на активите на банките и повишаването като резултат на кредитните стандарти ще бъде връщане към нормалността за сектора. Сред факторите за това са продължаващото разхлабване на монетарните условия в еврозоната и по-високия икономически растеж в развитите икономики и най-вече тези от Европейския съюз, които са едни от най-важните експортни пазари за българското стопанство.

 

Любопитно: Освен с опит на изтъкнат финансист, Левон Хампарцунян е и дипломиран инженер-химик в Химико-технологическия институт в София. През 1997 г. е избран за почетен консул на Канада в София, като заема позицията и по-късно, с изключение на периодите, през които е на длъжности в държавната администрация. Корените на рода му са в Истанбул. Дядо му се установява в България и има фабрики за масло край Карлово. Левон Хампарцумян има брат, мениджър в световноизвестна компания за компютърни мрежи. Женен е 3 пъти. Любимата му фраза е: „Парите не носят щастие, но липсата им е основен компонент за нещастието.“ Твърди че най-скъпият подарък, който е правил на жена през живота си, е самият себе си! Изключително колоритен и не на последно място достатъчно ерудиран и с чувство за хумор е интересният човек в един от най-сериозните и консервативни сектори – банковото дело.


 

ДОСТЪПЪТ ДО ВСИЧКИ ЛЕКЦИИ Е СВОБОДЕН И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ!

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

По публикацията работи Десислава Димитрова

Доц. Даниела Бобева, Бивш заместник министър председател, с лекция на МИФ 2015

КАКВО: Среща-дискусия на тема „Банковият сектор и бизнеса в България“
КОЙ: доц. Даниела Бобева
КОГА:
 01.12.2015г. /вторник/
КЪДЕ: аула „Максима“, УНСС
ЧАС: 14:30ч.

Коя е Даниела Бобева? Министър без портфейл, вицепрезидент на Черноморска банка за търговия и развитие, директор на дирекция в БНБ, министър на търговията, вицепремиер по икономическите въпроси, и не на последно място е свободен демократ по душа, но не само, и всичко това е Даниела Бобева, а мястото на срещата е МИФ.
доц. Даниела Бобева – Филипова е преподавател по международна икономика и международни финанси в УНСС, ПУ „Паисий Хилендарски“ и ВУЗФ. През 2013 – 2014 доц. Бобева е заместник министър председател за икономическото развитие, а в периода 2003 – 2013 е начело на Дирекция „Международни отношения” в БНБ. Работила е в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие като програмен директор, Министър на външно-икономическо сътрудничество в служебното правителство на Стефан Софиянски. Доц. Бобева е магистър по политическа икономия от Висш икономически институт “Карл Маркс”, доцент към Институт за икономически изследвания на БАН.

 

Даниела Бобева в рамките на МИФ 2015: Доц. Бобева е експерт в различни сфери и ще да даде точки за размисъл, както и отговор на въпросите на участниците, на база богат опит като преподавател, министър и икономист. Като бивш вицепремиер по икономическото развитие, Бобева ще даде точно оценки на условията за създаване и управление на бизнес в България. Заедно с Левон Хампрацумян ще бъдат ключовия фактор за една ползотворна дискусия на тема „Банковият сектор и бизнеса в България“.

 

Любопитно: Доц. Бобева има множество публикации в специализирани издания. Като вицепремиер по икономическите въпроси Даниела Бобева внася в Министерския съвет 100 мерки намаляване на административната тежест пред гражданите и бизнеса. Доцент Бобева е любител на мерки, които имат непосредствен, директен, социален ефект. Те са свързани със стартирането на структурните реформи, основният акцент в един годишен бюджет трябва да е пари срещу реформи. Тя дейно участва и процеса по електронизация на услугите, за да се постигне ефект на намаляване на разходите на държавата и оперативните програми при покупката на стоки и услуги. Даниела Бобева е работила по отношение на другата проблемна реформа – административната. „Установих, че поне от 2000-та година насам, всички административни реформи са еднакви. На нас ни трябва администрация, която разбира проблемите на хората, на обществото и на бизнеса и да насърчава политиците да вземат правилните решения.“ Интересен е политическият профил на Даниела Бобева. През 2001 година тя става един от учредителите на Съюза на свободните демократи, оглавяван тогава от Стефан Софиянски. По-късно обаче е заместник министър-председател на правителството на Пламен Орешарски, като по този начин заявява интереси и остава трайно свързана с Българската социалистическа партия.


ДОСТЪПЪТ ДО ВСИЧКИ ЛЕКЦИИ Е СВОБОДЕН И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ!

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

По публикацията работи Десислава Димитрова

Спас Сливков, Изпълнителен директор на OLX, за иновациите в бизнеса специално за участниците в МИФ 2015

КАКВО: Среща-дискусия на тема „Нивите технологии и бизнеса“
КОЙ: Спас Сливков, Изпълнителен директор на OLX
КОГА:
 01.12.2015г. /вторник/
КЪДЕ: аула „Максима“, УНСС
ЧАС: 11:30ч.

Кой е Спас Сливков? – Спас Сливков е изпълнителен директор на OLX.bg, част от медийната група Naspers, която е лидер над 35 държави при платформите за безплатни обяви.

Започва професионалната си кариера в Американски университет в България и рекламна агенция Leo Burnett. От 6 години се занимава с електронна търговия като част от екипа на Naspers България.

Спас силно вярва в идеята на “икономиката на споделянето,” която дава възможност на хората, а не само на големите компании, да продават и печелят благодарение на интернет и технологиите.

 

Спас Сливков в рамките на МИФ 2015: Сливков заеме експертна роля в среща-дискусия „Новите технологии и бизнеса“, заедно с Атанас Райков и Димитър Радуков.  Той ще сподели пред участниците ценен опит за това как да продават онлайн. Предвид успехът на платформата през последната година, отговорите, които Спас ще даде на присъстващите, ще дадат важни насоки за развитие на бизнеса в тази насока.

Продължете да четете Спас Сливков, Изпълнителен директор на OLX, за иновациите в бизнеса специално за участниците в МИФ 2015

Специално за МИФ 2015 – първа публична изява на Димитър Радев след избирането му за Управител на БНБ

КАКВО: Публична лекция на тема „Предизвикателствата пред БНБ и банковата система в България“
КОЙ: Димитър Радев, Управител на БНБ
КОГА:
 01.12.2015г. /вторник/
КЪДЕ: аула „Максима“, УНСС
ЧАС: 10:00ч.

Управител на банка, юрист, съветник на МВФ и заместник финансов министър в шест правителства, всичко това е Димитър Радев, а мястото на срещата е Младежки икономически форум. За 11-та поредна година млади хора от цяла България ще могат да се включат в най-голямото икономическо събитие от студентите за студентите. Младежи от цялата страна ще имат възможност да се запознаят отблизо с успели представители на държавния и банковия сектор, реалния бизнес и тяхната работа.

 

Кой е Димитър Радев? – Един от най-актуалните успели българи ще има възможността да участва в дискусия с младежите от цялата страна. Той се казва Димитър Радев и от 14 юли 2015 година е новият управител на БНБ. Той е завършил УНСС, а след това е бил специализант в университета „Джорджтаун“ във Вашингтон, става ясно от биографията на Радев, публикувана на сайта на Народното събрание. Димитър Радев има 21-годишна кариера в Министерството на финансите. През 1980 г. започва работа в това министерство. След 1991 г. е бил зам.-министър на финансите в шест поредни правителства. В биографията на Радев се споменава още, че той има опит в търговски банки. От 1996 до 1999 г. е бил член на Надзорния съвет на Експресбанк. Бил е зам.-председател и на Банката за развитие на съвета на Европа. От 2001 г. досега работи в МВФ като съветник в сферата на публичните финанси.

 

Димитър Радев в рамките на МИФ 2015: По време на срещата-дискусия с Радев всички участници ще имат възможността да чуят гледната точка на експерта в банковата сфера от първо лице в реално време. С оглед на ситуацията от последната година, за МИФ е изключителна гордост, че ще има възможност да предостави на присъстващите възможността за професионална оценка на ситуацията. В рамките на форума ще бъде предоставена възможност за задаване на въпроси, чиито отговор ще бъде даден на място.

 

Любопитно: Източници разказват, че профилът на бъдещия управител на БНБ, който да поеме поста от Иван Искров е бил деликатно “нарисуван” при посещението на американския държавен секретар Джон Кери в България в средата на януари. По това е обърнато особено внимание на банковата стабилност и е препоръчано, че за да стои България и всяка от нейните институции по-стабилно в очите на света, както и за да се върне доверието към банковата система, разклатено от трусовете около КТБ, би било добре да се лансират необвързани със статуквото у нас кандидатури. Дипломатично загатнатият профил бил на “непознат у нас банкер, работил дълго и единствено само в чужбина”, а Радев от години живее зад океана. В момента ръководи мисия за техническа помощ на Международния валутен фонд за т.нар. “тежки” държави от Източна Европа, Централна Азия, Близкия изток и Африка.


ДОСТЪПЪТ ДО ВСИЧКИ ЛЕКЦИИ Е СВОБОДЕН И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ!

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

По публикацията работи Десислава Димитрова

Проф. д.ик.н. Стати Статев, Ректор на УНСС, за МИФ 2015

HJ5C4252

Ексклузивно интервю на 

Проф. д.ик.н. Стати Статев

ректор на УНСС и заместник-председател на

Съвета на ректорите на висшите училища в България

 

– Какво е МИФ за Вас?

– Международният икономически форум е връстник на моето встъпване в длъжност като първи заместник-ректор на университета през 2004 г. МИФ е най-значимата проява на Студентския съвет. През годините форумът утвърди своя авторитет и представителност, спечели много приятели и съмишленици и предизвиква все по-голям интерес сред младите хора от цяла България. И това не е случайно, защото неговата проблематика пряко кореспондира с профила на УНСС, дава възможност на студентите за публична дискусия с висши представители на държавното управление и бизнеса, за обучения с практическа насоченост.
Продължете да четете Проф. д.ик.н. Стати Статев, Ректор на УНСС, за МИФ 2015

Искате да направите свой стартър – 3 декември Eleven ще е на ваше разположение

КАКВО: Обучение „Как се финансира стартъп“
КОГА:
 03.12.2015г. /четвъртък/
КЪДЕ: зала „Тържествена“
ЧАС: 16:00ч.

На 3 декември 2015г. /четвъртък/ участие в Младежки икономически форум 2015 ще вземат Eleven – единият от двата най-големи фонда за стартиращ бизнес в България.

В рамките на тяхното обучение, участниците ще имат възможност да се срещнат с множество предприемачи, успели да реализират своите бизнес идеи именно с помощта на двата фонда. Те ще споделят своя опит  и ще разкажат как се стартира бизнес с наличието на добра идея, без наличието на голям финансов ресурс. Ще издадат тайни „от кухнята“ на стартиращите в света на бизнеса и нагледно от първо лице ще демонстрират как това се случва с подкрепата на двата фонда.

Представители на Еleven ще запознаят детайлно бъдещите акселератори  с процедурата по кандидатстване и отделните етапи, през които трябва да премине един успешен кандидат. Ще разкрият подробности около цялостния процес и ще обобщят най-често срещаните трудности по пътя на финансиране чрез техните фондове.

Нещо повече, участниците в МИФ 2015 ще имат възможността да  участват в дискусия с екипита на Eleven и да задават всички въпроси, които ги интересуват директно към представителите на двата фонда.

С какво се занимава Eleven?

Офисът на Eleven в София.

Eleven помага за трансформирането на млади екипи и идеи в успешни комапнии – за достигането на инерцията, необходима им за да преодолеят ограниченията на гравитация по пътя си към глобални успехи (от което е вдъхновено и името на компанията). Финансираме идеи с потенциал за развитие, предоставяйки инвестиция от до 200 хиляди евро в рамките на няколко кръга, започвайки с 25 до 50 хил. евро.


КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЯТА:
22 ноември 2015г. /неделя/, 23:59 часа

Повече информация за МЛАДЕЖКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ 2015 можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum

ABLE ще ви помогне да намерите правилния начин за стартиране на бизнес на 3 декември!

КАКВО: Обучение за правилен начин за стартиране на бизнес
КОГА: 03.12.2015 (четвъртък)
КЪДЕ: зала „Тържествена“, УНСС
ЧАС: 10.30ч.

ABLE (Асоциацията на българските лидери и предприемачи) е активна общност от успешни млади хора, които допринасят за развитието на средата около себе си независимо къде се намират. Неслучайно и обучаващите са точно такива! Единият от обучителите, които участнциите на МИФ 2015, ще срещнат, е Тодор Саракчиев е активен член на ABLE, предприемач и бизнес консултант на стартиращи компании. Той е докторант на тема „Моделиране на факторите на личностно ниво, предпоставки за изява на предприемчивост“ към катедра Софтуерни Технологии на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, завършил е магистратура по Технологично предприемачество и иновации в информационните технологии, втора магистратура по ИТ Право в Стокхолмския университет, Швеция и бакалавър по Компютърни науки. През 2012 година е участник в пет седмичната Лятна предприемаческа програма (Summer Entrepreneurship Program) в Ню Йорк, Babson University (Boston, MA) и Florida International University (Miami, FL). Тодор е човекът, който ще даде светлина в концепцията на предприемаческото мислене на обучаващите. Неслучайно по време на обучението ще бъде отделено време за съвети и насоки как се формира предприемаческо мислене. Натрупаните нови знания и гледни точки ще се има възможност да за отделяне на време в рамките на 30 мин за практически примери.
Другият обучител, който ще бъде на разположение на участниците, е Недялко Недялков, който притежава богат опит от участия в различни НПО-та, работил е в различни компании, освен това е развивал и собствен бизнес. До този момент момента е развил друг стартъп с партньори. Участва в ABLE – Асоциация на българските лидери и предприемачи и е живял 2 месеца в Сан Франциско по програма на Plug and Play Акселератор (Акселератора на Dropbox и Paypal). Той ще даде на аудиторията практически примери и съвети, как да се започне развиването на собствен бизнес.
Сесията ще приключи с анализ на случилото се и съвместно търсене на отговорите на всички възникнали въпроси. Участниците в уроците по бизнес, трябва да имат профил на активни хора с визия за бъдещето си.
Без ограничение за образование и възраст.
Брой участници – 50
Час на обучението – 10:30 на 03.12.2015г.

Формулярът за регистрация в обученията на МИФ 2015 ще бъде отворен до 22 ноември 2015, след което всички одобрени ще получат имейл с потвърждение!


Повече информация за Младежки икономически форум можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum.

По публикацията работи Десислава Димитрова

Ако имате подчертан интерес към търговията с финансови инструменти и колективните схеми на инвестиране, Карол ще бъде специално за вас на 3 декември в УНСС

КАКВО: Обучение „Портфолио мениджмънт“
КОГА: 02.12.2015 (вторник)
КЪДЕ: зала „Научни съвети“, УНСС
ЧАС: 10.00ч.

През втория ден на Младежки икономически форум финасова група Карол ще проведе обучение обучение, с което ще „даде светлина“в сферата на портфолио мениджмънта:
– Видове активи;
– Как да се избират активи според профила на клиента;
– Как да се структурира портфейл.
Водещи на обучението ще бъдат водещите специалисти в своите области Михаил Димитров – инвестиционен консултант в Карол Инвестмънт, и Димитриос Лититарис – финансов анализатор В Карол Капитал Мениджмънт.
Хора, които имат подчертано силен интерес към търговията с финансови инструменти, основни познания за колективните схеми на инвестиране, финансовите пазари и финансовите активи, ще бъдат селектирани с по-висок приоритет.
Няма ограничение за специалност и курс: „Не поставяме ограничение за специалност и курс, защото има хора в нефинансови специалности със силна заинтересованост към пазарите и много повече познания от студенти, в чиято специалност се изучава това. Определено трябва да имат тези знания, за да им е полезно и интересно, иначе в рамките на два часа практическо решаване на казус няма да се справят.“
Брой участници: 3 групи по 5 човека, общо 15 човека.
Час на обучението: 10:00 на 02.12.2015г.
Финансова група Карол е група от компании, предлагащи финансови продукти и услуги. В своята над 20-годишна история, нашите услуги за търговия на местни и глобални финансови пазари, инвестиционно банкиране, управление на активи, застраховане и осигуряване, поземлено банкиране и дялово финансиране достигат до хиляди наши индивидуални, корпоративни и институционални инвеститори и клиенти. Компаниите от групата Карол са партньори и представители за България на водещи глобални финансови институции. Техните постижения във финансовата индустрия са резултат от работата на над 200 специалисти. Карол Капитал Мениджмънт е първото българско управляващо дружество, което инвестира на чужди пазари (2004). Инвестиционен посредник Карол осъществява първата сделка през online базираната платформа за търговия КОБОС (2003). Корпоративен университет Карол полага своето начало (2013). Инвестиционен посредник Карол е на първо място по брой сделки на БФБ за 13-та поредна година с над 26% от всички сделки на борсата. Това е само една малка част от постиженията на групата. Карол обучи над 1,500 души в семинари, лекции, уебинари; реализира студентската образователна програма „Карол семестър“ за 5-та поредна година; предостави годишна стипендия за докторант за 3-ти път.

Формулярът за регистрация в обученията на МИФ 2015 ще бъде отворен до 22 ноември 2015, след което всички одобрени ще получат имейл с потвърждение!


Повече информация за Младежки икономически форум можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието – www.facebook.com/miforum.

По публикацията работи Десислава Димитрова

Новини за МИФ 2016