Димитър Радуков

Генерален мениджър на UBER България

Димитър Радуков е генерален мениджър на "Юбер България" от началото на април тази година.


Връща се в България след седем години живот и реализация в чужбина специално, за да оглави високо иновативната услуга Uber.


Радуков е роден в София, завършва висшето си образование в Американския университет в Благоевград, което на ранна възраст му осигурява поглед над темповете на развитие на Запада.


Няколко години от живота си посвещава на работа на в родния си град, но амбицията му го изпраща в INSEAD, The Business School for the World, където прави MBA.


След завършването на прогрмата животът го отвежда в Лондон, където работи в консултантската Boston Consulting Group. След това се преориентира към банковата сфера и започва работа като инвестиционен банкер най-вече с фокус сливания и придобивания, особено в технологичния сектор, като оттам идва и интересът му към технологичните компании.


Димитър Радуков е горд с факта, че в България app-ът е свален над 10 хил. пъти. Услугата се радва на изключителен интерес от страна на пътниците. В общи линии този, който е пробвал, винаги продължава и занапред.