Атанас Райков

От месец август тази година Атанас Райков е генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа и отговаря за развитието и популяризацията на приложението в общо 13 страни. Като ръководител на дейността на тази все по-популярнаи търсена услуга в световен мащабмпа, той е отговорен за изграждане на местни партньорства, разширяване на клиентската база и повишаването на ангажираността на потребителите в цяла Централна и Източна Европа.


Атанас е старши маркетинг специалист с близо 10 ггодини опит в областта на продуктовата стратегия, ценообразуването, управление на клиенти на жизнения цикъл, цифров и мобилен маркетинг, VAS услуги и приложения за мобилни телефони.


Той завършва с отличие бакалаварска степен в Софийския университет, а по-късно и магистратура в Нов български университет, където завършва първи по успех в своя факултет. Той работи за VIVACOM повече от 5 години, където разработва мобилната бизнес стратегия на компанията. През това време неговото звено постига последователно най-високия клиентски ръст и ръст в приходите при един силно конкурентен пазар. През 2012 година печели награда за най- иновативен служител на VIVACOM.


Райков е ревностен привърженик на революционни идеи, в комбинация с брилянтно изпълнение, за да донесе това трайно подобряване на живота на хората по целия свят. Това е причината, поради която той се е занимавал с местната предприемаческа среда като доброволец, ментор и консултант на организации, вариращи от отделни стартиращи предприятия, до семена средства и подкрепящите неправителствени организации.


„Как един млад българин стигна до водеща позиция във Viber, кои са качествата, с които спечелихте?

”На пръв поглед мога да кажа, че имах късмет, защото попаднах в правилния момент на правилното място. И попаднах в полезрението на компания като Viber в момент, в който търсех нова крачка в моята кариера. Тази работа ми беше предложена от тях, дори не съм кандидатствал за нея. Но когато човек се загледа в подробностите, това предложение се дължи на факта, че много систематично съм преследвал моето развитие в тази сфера. Проектите, които съм правил, и моят успех - това е една визитна картичка, която беше забелязана. Това, в което вярвам, е, че когато човек работи мотивирано и когато преследва успехiте, а не какво може да получи от компанията, в която работи, това се забелязва. Това отношение към работата, както и резултатите, водят до по-добра разпознаваемост и по-добри следващи възможности.”

Източник: dariknews.bg